Wat valt er allemaal te doen in Scheveningen?

Scheveningen is misschien wel het beeld dat men (zeker toeristen) hebben bij de kust van Nederland. Alhoewel er vele mooie kustplaatsen zijn, zoals Katwijk en Zandvoort, is geen plek er zo goed op gebouwd om jou de ideale dag op het strand te bezorgen. Er zijn ontzettend veel verschillende winkeltjes waar je alles kunt halen wat je maar nodig hebt, en er is veel te beleven. Ook voor een lekkere lunch scheveningen hoef je vaak niet ver te zoeken. Lees hier een aantal tips om zo veel als mogelijk uit je bezoek aan deze prachtige kustplaats te halen! 

Kies het juiste moment

Aangezien Scheveningen erg populair is onder zowel omwonenden als toeristen is het een goed idee om op het juiste moment te gaan, aangezien het anders erg druk kan worden. Vooral in de vakanties en feestdagen in de lente en zomer is het vaak erg vol: er is dan bijna geen parkeerplek te vinden en ook het openbaar vervoer barst dan uit haar voegen. Gelukkig is het op een normale weekdag vaak erg gemoedelijk, en ook in het weekend valt de drukte meestal wel mee. Let wel goed op bij echte zomerse temperaturen, want ook dan komen massa’s mensen deze kant op en zul je moeten bidden voor een goed plekje! 

Loop een stuk over de boulevard

De boulevard is een van de meest kenmerkende dingen die Scheveningen te bieden heeft. Er is hier van alles te beleven en door de vele mensen die hier komen kun je je ogen uitkijken. Ook voor een lekker hapje of drankje hoef je hier niet lang te zoeken. Let er wel goed op dat er sommige plekken zijn die voornamelijk zijn bedoeld om buitenlandse toeristen van hun geld te ontdoen: daar kun je beter niet heen gaan wanneer je op zoek bent naar een betaalbaar hapje eten. Maar buiten deze tenten is er ontzettend veel leuks te vinden! 

Een dag genieten van de zee

Maar uiteindelijk is er maar 1 ding waar Scheveningen echt bekend om staat: de zee. Maak hier dan ook optimaal gebruik van wanneer je een dag naar Scheveningen gaat! Neem een lekkere duik (als het water niet te koud is), eet een lekker vers visje, en wandel een rondje over de pier. Op deze manier krijg je een ervaring mee die je erg lastig ergens anders in Nederland kunt krijgen. En wanneer je er na een dag lang nog niet genoeg van hebt kun je altijd nog een keertje terugkomen! Het is namelijk enorm centraal gelegen, zeker wanneer je in de randstad woont. Tot snel!