Leuke muursticker voor de babykamer

Het is zo ver: je bent een kersverse ouder en je wilt graag voor je kleine een leuke muursticker babykamer plaatsen om de babykamer wat op te fleuren en levendig te maken. Mooie, vrolijke kleuren en leuke vormpjes die net zo schattig zijn als de kleine zelf kunnen al helpen om de babykamer om te toveren tot een enorme beleving voor de baby wanneer hij of zij de ogen opent. Je hebt verschillende soorten stickers: van illustraties met dieren erop, hartjes, regenboogjes, bloemetjes of alleen de naam. Een muursticker is er voor zowel jongens als meisjes, of ga voor een sticker met neutrale kleuren dat voor beide geschikt is.

Welke thema’s zijn er?

Niet alleen voor baby’s, ook voor andere jonge kids kun je kiezen uit leuke muurstickers. Voor de jongenskamer kun je bijvoorbeeld gaan voor leuke auto’s, helikopters en voetbal. Vind de kleine het leuk om te zien hoe snel hij of zij groeit? Je hebt muurstickers met een groeimeter die daarbij kan helpen. Licht in de kamer wanneer de lampen uit zijn? Kies dan voor glow in the dark. Ideaal om net nog wat meer sfeer te krijgen voordat de oogjes dicht gaan en onderweg zijn naar dromenland. Voor meisjes is het o.a. heel leuk om een muursticker te hebben met een konijntje bijvoorbeeld of een regenboog.

Verschil muursticker en muurprint

Het verschil tussen een muursticker en muurprint is dat een muursticker alleen op een super glad oppervlak geplakt kan worden. De geschikte ondergrond is dus vergelijkbaar als die voor fotobehang of schildering. Doe je dit niet dan zie je oneffenheden erdoorheen, er kunnen randen loslaten en je kunt luchtbellen zien. Bij een muurprint is dit niet het geval en kun je vaak kiezen voor een eigen ontwerp. Daarnaast brengt het geen schade aan je muren. Zo kun je vaker van muurprint veranderen dan van muurstickers.

Houdt hier rekening mee bij het inrichten

Wil je ook voor de babykamer de trends volgen? Dat kan natuurlijk, wij zetten het voor je op een rijtje. Om te beginnen: teksten op muren worden steeds populairder. Kies bijvoorbeeld voor een sticker met de naam van je kindje en een mooie quote ernaast. Afhankelijk van hoe jong je kind is kun je eigenlijk heel veel kanten op. Het is belangrijk dat het kind zich prettig voelt in de kamer en er veilig en lekker kan slapen.

Trends babykamer

Ben je ook benieuwd naar de algemene trends voor de babykamer? Voor een bewezen kalmerend effect kies je voor een groene of blauwe kleur. Zo heeft de kleine een kalme omgeving, en jij wellicht een kalmere dag als ouder! Heb je nog oude spullen die je echt niet weg wilt doen, maar ook al nieuwe spullen? Goed nieuws! Je hoeft de oude spullen niet weg te doen, mix en match het met elkaar want dit wordt juist steeds meer gewaardeerd. Hergebruikte materialen komen ook steeds vaker voor en zijn zeker een trend.