Kies voor shortlease

Autodashboard

Leasen is al vele jaren een manier voor ondernemers een manier om het wagenpark op niveau te houden. De vorm van het leasen is door de jaren heen echter wel flink veranderd. Zo is het bijvoorbeeld veel gebruikelijker geworden om de looptijd veel flexibeler te maken. Een bekende vorm op dat vlak is shortlease. Dit biedt een flinke hoeveelheid voordelen in de moderne wereld van het ondernemen. Voor iedereen kan dit dus een goede optie zijn. De redenen daarvoor kan je hier vinden. Mogelijk kan deze kennis je helpen een betere keuze te maken.

Flexibeler

Het belangrijkste voordeel van kort leasen in de vorm van shortlease is dat het veel beter past bij het flexibele werken zoals we dat tegenwoordig doen. Dat betekent dus dat je bijvoorbeeld een auto kunt leasen voor de duur van een huurcontract dat je bijvoorbeeld met een ZZP’er afsluit. Dit zijn immers vaak contracten of overeenkomsten van enkele maanden. Als je dan direct drie of vier jaar aan een leaseauto zou vast zitten, dan gaat alle winst die je maakt door de flexibele arbeidskracht weer verloren. Dit kan je met shortlease voorkomen. Dat is misschien wel het belangrijkste punt dat meespeelt.

Altijd representatief

Wat ook positief opgevat kan worden als het om shortlease gaat, is dat het je veel meer ruimte geeft om de auto’s aan te passen aan de wensen die je hebt. Die wensen kunnen in een snel veranderende wereld immers regelmatig veranderen. Het is dan belangrijk om hier op in te kunnen spelen. Wanneer de auto niet meer voldoet, hoef je niet bang te zijn dat je er nog voor een lange tijd aan vast zal zitten. Het is dan juist zo dat je snel kunt handelen. Mocht een verandering niet nodig zijn, dan kan het leasecontract altijd voor korte tijd verlengd worden.

Goedkoop

Ook is shortlease ronduit goedkoop te noemen. Het is immers bij de meeste leasemaatschappijen zo dat er helemaal geen verschil in de leaseprijs zit tussen shortlease en het gebruikelijke operational lease. Met dat verschil dat de auto niet voor lange termijn wordt vastgelegd. Daardoor kunnen de kosten veel efficiënter worden gemaakt. Wie dit in bedrijfskundige termen bekijkt, komt dus tot de conclusie dat shortlease gewoon goedkoop te noemen is. Voor een ondernemer is dit natuurlijk altijd een belangrijke factor. Hoe beter met de middelen wordt omgesprongen hoe beter dit voor het bedrijfsresultaat zal zijn. Alleen al daarom is het kiezen van deze optie het overwegen waard.

Direct ontdekken

Shortlease is inmiddels heel gebruikelijk geworden in de wereld van het leasen van auto’s. Grote kans dus, dat ook de leasemaatschappij waarmee jij werkt dit al aanbiedt. Dat is dus een kans die je eigenlijk niet mag laten lopen. Het is slim om direct na te gaan wat de mogelijkheden allemaal zijn. Ontdek bijvoorbeeld hoe ruim het aanbod aan auto’s is dat voor deze vorm van leasen in aanmerking komt. Dit maakt het heel interessant om eens te proberen. Uiteindelijk zal dan vaak blijken dat dit de meest ideale vorm is voor de meeste ondernemers.