Autobanden in Eindhoven kopen: houd hier rekening mee

Het kopen van nieuwe autobanden in Eindhoven klinkt gemakkelijk, maar toch dien je goed onderzoek vooraf te doen. Er zijn diverse bedrijven waar je autobanden kunt kopen en kunt laten monteren in Eindhoven. Op die manier krijg je immers de beste autobanden voor jouw auto. Als je op zoek bent naar de juiste autobanden, dan dien je met een aantal zaken rekening te houden. Zo dien je bijvoorbeeld  rekening te houden met de maat van de autobanden. Daarbij dien je ook rekening te houden met het gewicht die de autobanden moeten dragen. Naast deze twee dingen heb je nog een aantal andere zaken waar je rekening mee dient te houden. Lees daarom verder en zie waar je rekening mee moet houden.

Zomerbanden, winterbanden of all season banden

Een van de eerste dingen die je jezelf zal vragen, is ‘wil ik zomerbanden, winterbanden of all season banden?’ Zomerbanden zijn de beste banden om te hebben wanneer het 7+ graden is, aangezien zomerbanden minder lamellen hebben in hun profiel. Hierdoor heb je een kortere remweg.

Als het minder dan 7 graden is, dan ben je op zoek naar winterbanden. Winterbanden hebben namelijk meer zigzag lamellen, waardoor de banden meer grip hebben. Mocht je echter niet veel in de auto rijden, dan doen all season banden de truc ook. All season banden passen zich namelijk aan de omstandigheden en temperatuur aan.

Gebruik van de auto

Wanneer je veel in het centrum rondrijdt, dan zijn duurzame banden handig. In het centrum zullen je banden namelijk veel moeten verdragen en zullen duurzame banden minder snel slijten.

Ben je iemand die graag veel mag rijden? Dan wil je overwegen om banden te kopen met een lage rolweerstand. Banden met een lage rolweerstand gaan namelijk langer mee, waardoor je die lange afstanden gemakkelijk kan afleggen.

Je hebt ook nog de keuze tussen soft en hard banden. Soft banden zijn geschikt wanneer je graag meer grip wilt hebben en snel wilt rijden. Hard banden worden aangeraden wanneer je op zoek bent naar banden die lang meegaan.

Profiel van de banden en bandenspanning

Tot slot dien je te kijken naar het profiel en de bandenspanning. Door de juiste bandenspanning ben je verzekerd dat de banden langer meegaan en je veilig aan het rijden bent. In de handleiding van de auto kun je zien wat de juiste bandenspanning is voor jouw auto.

Daarnaast hebben de meeste autobanden bij aanschaf een profiel van 8 mm. Op zijn minst dienen de autobanden een profiel te hebben van 1.6 mm. Echter wordt aangeraden om nieuwe banden aan te schaffen wanneer het profiel van de banden minder dan 2 mm is. Bij winterbanden zal dit iets anders zijn. Bij winterbanden wordt namelijk aanbevolen om de banden te vervangen bij een profiel onder de 4 mm.