Welke verschillende soorten koffiemachines zijn er?

Ben jij op zoek naar een goede koffiemachine kantoor? Dan heb je vaak veel om uit te kiezen. Er bestaan immers veel verschillende soorten koffiemachines waarmee jij je bakje koffie kunt zetten. Van een koffiezetapparaat tot en espressomachine en van een machine met cups tot een koffiepadmachine. Inmiddels zijn er zoveel verschillende machines te krijgen dat het lastig wordt om het verschil tussen alle soorten te vinden. In deze tekst vertellen wij jou welke soorten machines er zijn en wat de verschillen zijn tussen deze machines. Zo kun jij kiezen welke machine het meest geschikt is voor bij jou op het kantoor.

Een ouderwets Koffiezetapparaat

Een koffiezetapparaat is één van de meest gebruikte machines om koffie mee te zetten. Het is echter al een oudere variant om koffie mee te maken. Met een koffiezetapparaat moet je meerdere stappen ondernemen om de koffie te kunnen maken. Allereerst moet je een filter in het apparaat stoppen samen met de gemalen koffie. Het water mengt zich vervolgens met de gemalen koffie, waarna er een mengsel uit het apparaat komt te druppelen. Dit is de koffie. Hoewel een koffiezetapparaat een ouderwetse manier is om koffie te zetten, is het wel een goedkope manier.

Een koffiemachine voor koffiebonen

Een andere machine die erg bekend is, is de koffiemachine die bonen vermaalt en hier koffie mee maakt. Koffiebonen zijn over het algemeen een stuk verser dan de gemalen koffie, waardoor de smaak door veel mensen ook als beter wordt gezien. Bovendien kun je zelf kiezen hoe de koffie gaat smaken. Er zijn super veel verschillende merken, sterktes en soorten bonen die je kunt krijgen in de winkels. Door de ene boon krijg je een heel andere smaak koffie dan door een andere boon. Met losse koffiebonen kun je dus zelf voor een groot deel bepalen hoe de uiteindelijke koffie gaat smaken.

Een volautomatische koffiemachine

De perfecte koffiemachine voor op het werk, is waarschijnlijk wel de volautomatische koffiemachine. Met deze machine kun je vrijwel alles helemaal zelf kiezen en je koffie aanpassen naar jouw smaak. op het scherm geef je aan hoe sterk je de koffie wilt hebben, wat voor soort koffie je wilt hebben en hoeveel koffie. Sommige volautomatische machines hebben zelfs een ingebouwde melkopschuimer waardoor je enkel een pak melk hoeft neer te zetten. Daarna kun je alle maken van latte macchiato’s tot cappuccino’s en van espresso’s tot normale koffie’s. Sommige uitgebreide machines kun je inmiddels zelfs via je telefoon bedienen. Een volautomatische machine is de meest uitgebreide manier om je koffie mee te zetten. Bovendien zijn dit tegenwoordig ook de meest populaire machines om koffie mee te maken en worden deze machines het meest vernieuwd. Wel zijn de machines een stuk groter dan de meeste koffiezetapparaten.