Wat is een blisterverpakking?

voorbeeld van blisterverpakkingen

Een blisterverpakking is een verpakking met een plastic doorkijkvenster waardoor klanten het product, tablet of capsule goed kunnen zien. Medicijnen en capsules die verpakt zijn in een blister zijn optimaal beschermd en lang houdbaar. Een blisterverpakking wordt vaak gebruikt om kleinere capsules en tabletten te verpakken en worden meestal gebruikt in winkels. Dit type verpakking staat bekend om haar hygiëne en gebruiksvriendelijkheid en worden ook wel doordrukstrips genoemd. 

De voordelen van blisterverpakkingen

Er bestaan meerdere varianten blisters. Sommige blisters hebben standaard vormen, terwijl andere blisters een afwijkende vorm hebben. Meestal worden blisters gemaakt vanuit stansen en vormblokken, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Zo is het mogelijk dat meerdere soorten capsules in één verpakking zitten. Hieronder worden alle voordelen van blisterverpakkingen opgesomd:

  • Eindeloos veel mogelijkheden
  • Productpresentatie, de klant weet direct wat hij koopt
  • Biedt bescherming tijdens transport en opslag 
  • Gebruiksvriendelijk en hygiënisch 
  • Geschikt voor samples
  • In 1 blisterverpakking kunnen meerdere capsules

Duurzame blisterverpakkingen 

Tegenwoordig is iedereen bezig met het milieu, het klimaat en het verduurzamen van producten en services. Blisterverpakkingen bestaan meestal uit plastic, welke moeilijk te recyclen zijn. Tegenwoordig bestaat er een duurzaam alternatief voor de plastic blisterverpakkingen. Supermarktketen Plus gebruikt dit duurzame alternatief op haar gebaksafdeling. De zwarte plastic onderkant is hier vervangen door een kartonnen verpakking. De Plus supermarkt keten bespaard hierdoor ruim 150 kilogram aan plastic. 

voorbeeld van blisterverpakkingen

GMP Certificering

De kwaliteit van blisterverpakkingen kan herkend worden in de vorm van de GMP certificering. Bedrijven die produceren volgens deze overeenstemming hebben het recht om medicijnen, capsules en geneesmiddelen te verpakken. In Nederland is er een select groepje bedrijven die aan deze certificering voldoen. Bent u op zoek naar een betrouwbare verpakkingspartner, kijk dan zeker of het bedrijf GMP gecertificeerd is. 

Ambi Pack – de specialist in blisterverpakkingen 

Ambi Pack is gevestigd in Hendrik Ido Ambacht en is specialist in het produceren van blisterverpakkingen. Uw voedingssupplementen, medische hulpmiddelen, capsules en medicijnen heeft u met de grootste zorg geproduceerd en verdienen daarom ook een blisterverpakking van hoge kwaliteit. Ambi pack heeft jarenlange ervaring in het produceren van blisters. Bent u op zoek naar andere verpakkingen? Neem dan ook zeker een kijkje op de website.