Hoe kun je een babykamer inrichten?

Ben je al begonnen met het inrichten van de babykamer en de babyuitzet? Het inrichten van de babykamer maakt deel uit van de voorpret voor de kleine er is en is hartstikke leuk om te doen! Weet je al precies hoe je je babykamer wilt inrichten of ben je er nog over aan het nadenken? Er zijn talloze mogelijkheden op het gebied van babykamer inrichten. Van tevoren is het slim om een budget te bedenken en welke spullen je wilt aanschaffen. Daarnaast is veiligheid in de babykamer essentieel. Lees er in deze blog meer over.

Spullen voor in de babykamer

Er is een enorm aanbod aan babyspullen. Bedenk echter welke dingen je écht nodig hebt. Voordat je spullen gaat aanschaffen is het handig als je al weet wat je wilt aanschaffen. Je wilt namelijk achterna niet de belangrijkste spullen vergeten, zoals het wiegje of de commode. Denk voordat je gaat shoppen goed na welke dingen je precies nodig hebt en wat je wilt kopen.

Essentiële spullen voor een baby

Wanneer je aankopen gaat doen, is het slim om rekening te houden met de grootte van de babykamer. Veel spullen zijn niet per se noodzakelijk, maar zorgen er wel voor dat je alles wat makkelijker kunt doen. Objecten zoals een commode, wiegje en kledingkast zijn wel essentieel, maar als je weinig budget of ruimte hebt kun je de kledingkast ook weglaten.

Verf of behang op de muur?

Als je aan verven of behangen denkt, is de kans groot dat je voornamelijk over kleuren en printjes denkt. Zo kun je de muren opleuken met een Muursticker babykamer. Daarnaast dien je ook rekening te houden met je eigen veiligheid en die van je baby. In oplosmiddelen, verf en behanglijm kunnen giftige stoffen zitten die ingeademd kunnen worden. Tijdens de zwangerschap zijn deze stoffen schadelijk voor zowel jou als je baby. Laat je partner daarom het behangwerk doen. Schadelijke stoffen hangen nog een tijd in de lucht, begin daarom op tijd met behangen en verven. Ventileer goed en gebruik veilige producten.

Welke kleur kies ik?

Als je weet of je een jongetje of meisje krijgt, kun je daar rekening mee houden wanneer je kleuren voor de kamer uitkiest. Dit hoeft natuurlijk niet, want groen, geel en oranje zijn een paar kleuren die voor beide geslachten kunnen. Door middel van felle kleuren wordt de kamer levendiger, maar kunnen de baby erg onrustig maken. Zachte en lichte kleuren hebben juist een rustgevend effect. Kies daarom het liefst voor een rustige basis en voeg gekleurde accessoires toe.

Zorg voor een veilige babykamer

Een van de belangrijkste aspecten van een babykamer is de veiligheid. Kies daarom altijd voor een commode of wieg die aan alle veiligheidseisen voldoet. Zorg verder voor een schone en lege vloer, want je wilt niet struikelen als je met je baby rondloopt!