Twijfel jij of je partner vreemdgaat?

Twijfelen aan je partner of hij of zij vreemdgaat is lastig en vervelend. Je wil natuurlijk je partner volledig vertrouwen, maar soms gaat dit eenmaal lastig. Je hebt misschien wel het vermoeden dat je partner vreemdgaat. Ontrouw is nou eenmaal ingewikkeld, zowel voor degene die vreemdgaat als voor de ander. Toch zijn er een aantal signalen die je op kunt pikken wanneer je het vermoeden hebt dat je partner vreemdgaat. Zo kun je misschien op een simpele manier al achterhalen of je partner vreemd gaat, voordat je een Onderzoek vreemdgaan op touw zet. Maar wat zijn die signalen eigenlijk en wanneer kun je er beter gezamenlijk over praten? Daar vertellen wij je anders over.

Duidelijke eerste tekenen van vreemdgaan

Vreemdgaan is niet zo makkelijk als veel mensen denken. Vreemdgaan betekent namelijk ook dat je in je hoofd een bepaald soort afstand neemt van je partner. Hierdoor verandert het gedrag van diegene vaak ook, klein of groot. Hierdoor zijn er kleine dingen, zoals veranderingen van gedrag die je er achter kunnen laten komen dat je partner vreemdgaat. De volgende situaties komen het meest voor. Je partner liegt, of meer dan anders. Je partner wilt niet meer of date of heeft minder interesse in seks. Je partner heeft meer tijd voor zichzelf nodig, spendeert meer tijd of zijn of haar telefoon, besteed geld aan andere dingen dan normaal, geeft je veel complimenten of praat ineens veel minder. Dit kunnen allemaal tekenen zijn dat je partner vreemdgaat. 

Alternatieve manieren om erachter te komen of je partner vreemdgaat

Twijfel je over je partner, heb je wel een vermoeden dat hij of zij vreemdgaat maar durf je het niet te vragen? Dan zijn er andere manieren om erachter te komen of je partner vreemdgaat. Wel is het beter om hierover te praten. Als je partner hier echter geen eenduidig antwoord geeft kun je andere manieren overwegen. Je kunt bijvoorbeeld familie of vrienden vragen of zij meer weten, vaak voelen zij het ook wel aan. Ook kun je een detective inschakelen, zij kunnen door middel van onderzoek achterhalen wat je partner uithaalt. Ook kun je zelf onderzoek doen via bijvoorbeeld het internet of de apparaten van je partner. 

Samen tot een oplossing komen

Wanneer je erachter bent gekomen dat je partner vreemdgaat zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Je kunt het direct uitmaken, scheiden, erover praten, of doorgaan. Het beste is echter altijd om over de situatie te praten. Dit betekent niet dat je bij elkaar moet blijven, maar je kunt wel de vraag stellen waarom iemand overging tot vreemdgaan. Helemaal wanneer je kinderen hebt is het goed erover te blijven praten en niet elkaar te negeren. Dit zal altijd ten koste van de kinderen gaan. Wel is het belangrijk je grenzen aan te geven, wanneer je het niet oké vindt dat iemand vreemdgaat, moet je dit aangeven.