Vier belangrijke tips die gaan helpen met het isoleren van het huis

isoleren van je huis

De redenen waarom mensen starten met het isoleren van hun huis lopen uiteen. Een veelgehoorde reden is om te besparen om de energierekening, maar ook de bijdrage aan het wooncomfort wordt vaak genoemd. Daarnaast willen steeds meer mensen hun steentje bijdragen aan het milieu. Hieronder worden meerdere isolatiemaatregelen genoemd die helpen bij het isoleren van het huis. 

  1. Dubbel Glas 

In 2020 zijn er nog steeds veel huizen die niet overal dubbel glas hebben, terwijl dubbel glas veel voordeel en comfort oplevert. Het kan voorkomen dat de huidige kozijnen in het huis niet geschikt zijn voor dubbel glas. De kozijnen moeten het zwaardere dubbele glas wel kunnen dragen en het kan daardoor dus noodzakelijk zijn om de kozijnen (gedeeltelijk) te laten vervangen. Daarentegen levert dubbel glas veel voordeel op het gebied van energiebesparing.  

  1. Dakisolatie 

Met het isoleren van het dak met isolatiefolie kan de energierekening jaarlijks flink omlaag gaan. Er zijn verschillende vormen van dak isolatiefolie. Zo heb je de keuze om de binnenzijde of de buitenzijde van het dak te laten isoleren. Voor het plaatsen van dak isolatie folie is het verstandig om advies op maat aan te vragen bij een deskundige. Isodiscount is specialist op het gebied van isolatiefolie en geeft graag persoonlijk advies! 

  1. Geluidsisolatie 

Een belangrijke reden om je huis goed te isoleren is geluidsoverlast. Voordat je start met geluidsisolatie is het handig om te onderzoeken wat de oorzaak is van de geluidsoverlast. Zodra je dit ontdekt hebt zijn er meerdere mogelijkheden om geluidsoverlast tegen te gaan. Soms is het genoeg om geluidsabsorberend materiaal te plaatsen in huis. Denk hierbij aan gordijnen en tapijt. Is dit niet voldoende? Dan is het mogelijk om bijvoorbeeld muurisolatie aan te laten brengen. 

  1. Muurisolatie 

Net als bij het isoleren van het dak, kan je met het isoleren van de muren veel geld besparen. Muurisolatie wordt vaak verdeeld in drie categorieën: spouwmuurisolatie, isolatie aan de binnenzijde of isolatie aan de buitenzijde. Het isoleren van de muur met isolatiefolie heeft meerdere voordelen. Zo is de folie vaak dun en daardoor flexibel. Daarnaast heeft het een superieure isolerende werking. Tenslotte helpt muurisolatie bij geluidsoverlast (zie punt 3). Genoeg redenen om je muur te laten isoleren dus! 

isoleren van je huis

Isoleren kost geld

De reden waarom mensen toch afzien van het isoleren van hun huis is (vaak) het gebrek aan geld. Tegenwoordig zijn er meerdere mogelijkheden om geld te lenen voor het isoleren van je huis. Zo kan een huizenkoper 6% extra lenen om het huis energiezuiniger te maken. Dit houdt in dat de koper maximaal 106% van de waarde van een huis mag financieren. Maar ook een aparte lening behoort tot de opties.