WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN SENIOREN GSM?

senioren gsm

Een mobieltje is niet altijd eenvoudig om te gebruiken door ouderen. Tegenwoordig is er een senioren mobiel speciaal ontworpen voor ouderen. Met een senioren mobiel kunt u op een makkelijke manier contact houden met anderen. Ook zijn er verschillende functies opgebouwd die uw leven veiliger en comfortabeler maken. U kunt er zelf handige programma’s opzetten waarmee u veel dingen kunt doen. Zoals bijvoorbeeld het spelen van spelletjes, maar ook het bedienen van de elektra in uw huis. Zat u er eerst tegenop om een mobieltje te gebruiken? Dan is de senioren gsm de oplossing voor u! Hieronder staan een aantal voordelen: 

– Grote toetsen: 

Op de gsm zijn grote toetsen gevestigd. Deze zijn zowel leesbaar als handig in te drukken. Voor ouderen die last hebben van trillende handen of dikkere vingers is dit dus erg makkelijk. Zo typen ze niet gauw een verkeerde toets in en komen ze sneller bij hun behoefte. 

– Noodknop: 

Sommige senioren mobieltjes hebben een noodknop. Bij het indrukken van deze knop worden direct belangrijke contactpersonen gebeld. Dit zijn bijvoorbeeld familie, vrienden of misschien wel de buurman of buurvrouw. Een extra functie hierbij is het uitsturen van een nood-sms. 

– Helder en duidelijk scherm: 

De letters zijn groter en het licht is feller. Ook pictogrammen worden groot afgebeeld op het scherm. Bij sommige mobieltjes is dit instelbaar. Het nadeel is dat de schermen van de gsm’s niet heel groot zijn en het dus lang duurt voordat u iets gelezen heeft. 

– Extra hard geluid en lichtsignalen: 

Om de telefoons goed hoorbaar te maken, zit er een extra hard geluid op. Ook zit er bij sommige telefoons een lichtgevend signaal op, dat knippert als u gebeld wordt. Goed om te weten is dat een senioren gsm niet stoort op een digitaal gehoorapparaat. 

senioren gsm

– Handig laadstation: 

Ook over het opladen van de telefoon is nagedacht. Bij de telefoons wordt een handig laadstation meegeleverd. Dit voorkomt het prutsen met een kabeltje en een kleine aansluiting.

Aanschaf senioren gsm 

Er is een groot assortiment aan senioren mobieltjes. Belangrijk is dat u zich goed laat informeren over de verschillende producten. Op de meeste senioren mobieltjes zijn al een hoop functies geïnstalleerd. Als u gebruik wilt maken van andere handige programma’s kunt u deze ook downloaden. Bij Seniorenalarmen helpen ze u met het uitzoeken van een senioren gsm en het naar wens maken ervan!