Deze kantoorartikelen heb jij nodig!

Wanneer je als freelancer of zzp’er je kantoor gaat inrichten zijn er veel zaken die je zult moeten regelen. Daarbij zijn er een paar dingen die essentieel zijn: een goed bureau, een computer die geschikt is voor je werkzaamheden, een ergonomische bureaustoel zodat je rug goed ondersteund is, en ga zo maar door. Toch zul je er later achterkomen dat er ook veel kantoorartikelen zijn die eigenlijk onmisbaar zijn, maar die je meestal niet in huis hebt wanneer je deze nodig hebt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan bubbel enveloppen, voor als je kwetsbare stukken moet versturen, maar er zijn nog veel meer van dit soort items die je maar beter in huis kunt halen. Lees snel wat je allemaal nodig zult hebben! 

Manieren om te archiveren

Als zelfstandige is een van de belangrijkste taken om niet te vergeten het archiveren van belangrijke documenten. Zowel je administratie als andere belangrijke papieren kan je maar beter duidelijk georganiseerd en opgeslagen hebben: niet alleen bespaar je jezelf hier ontzettend veel werk mee in de toekomst, ook zorg je er zo voor dat je niet iets kwijtraakt wat je later eigenlijk nog nodig zult hebben. Daarbij kunnen multomappen en dergelijke een goede uitkomst bieden. Veel mensen houden namelijk een digitale administratie bij, maar deze kan al snel slordig worden: een tweede papieren versie zorgt ervoor dat je altijd alles dubbel hebt opgeslagen, en zo houdt je altijd een georganiseerde versie bij! 

Schrijfwaren en papier

Daarnaast zijn schrijfwaren en papier ook essentieel voor het runnen van een bedrijf. Alhoewel meer en meer van het zakendoen tegenwoordig digitaal gaat is er ook veel dat alsnog fysiek dient te gebeuren. Met name het tekenen van contracten en soortgelijke zaken gebeurd vaak nog steeds op papier, om later al dan niet ingescand te worden. Het is dus handig om er voor te zorgen dat je de benodigdheden hiervoor altijd in de buurt hebt liggen: zo voorkom je dat deze ontbreken wanneer er iets met spoed getekend of afgehandeld dient te worden. 

Een goede printer

In dat kader is het hebben van een goede printer ook een essentieel onderdeel van je kantoor. Wanneer je iets uit moet printen, bijvoorbeeld om het op te slaan in je archief of om het te ondertekenen, wil je geen problemen hebben met de printer. Daarom is het zeker de moeite en het geld waard om hier eens goed onderzoek naar te doen en hier niet op te bezuinigen. Bovendien gaat een goede printer vaak vele malen langer mee en is deze aanzienlijk zuiniger met de inkt, hetgeen je op een later moment weer kosten bespaart. Denk dus goed van te voren na wat je nodig zult hebben in je kantoor!